• Vor 15:00 Uhr bestellt, am selben tag versendet
 • Zahlen Sie danach
 • Ab €100, - keine Versandkosten innerhalb von DE

  Kneveltrens, "Magic System" dubbel gebroken INOX

  Metal AB Metal AB Kneveltrens, "Magic System" dubbel gebroken INOX

  €79,95

  • Kneveltrens, "Magic System" dubbel gebroken INOX

   Metal AB

   Metal AB Kneveltrens, "Magic System" dubbel gebroken INOX

   (0)

   €79,95

   • SKU: 006M31 125

   Auf Lager

   <address>Kneveltrens, "Magic System" dubbel gebroken INOX</address><address> </address>

   Produktbeschreibung

   Kneveltrens, "Magic System" dubbel gebroken INOX

   Magic system bitten:

   De Magic System bitten zijn ontwikkeld door Nelson en Rodrigo Pessoa. Deze bitten hebben als belangrijkste kenmerk dat je deze bitten niet zo ver dubbel kunt vouwen  als een normaal mondstuk kan. Daardoor past het bit zich beter aan, aan de mond van het paard en is er minder druk op de tong en het gehemelte. Deze vorm stimuleert het slikken en speekselvorming. Daardoor is het paard beter in staat de kaak te ontspannen.

   De bitten met koper in het mondstuk bevorderen het kauwen op het bit, de speeksel aanmaak en zorgen voor een zachtere en meer ontspannen mond van het paard.

   Het meest bekende en voorkomende materiaal is eenrvs bit. (roestvrij staal) Ook wel aangeduid als INOX.

    

   Kneveltrens:

   De kneveltrens is een bit waarvan de bitring verlengt is met 2 staafjes bij de overgang bitring – mondstuk.

   Een kneveltrens ligt stabiel in de mond. De staafjes zorgen ervoor dat niet door de mond getrokken kan worden door bijvoorbeeld een springruiter die een barrage moet rijden, maar de staafjes zorgen er bij een jong of onervaren paard ook voor dat de druk van de teugels goed verdeeld word en voor een soort begrenzing zorgt. Het word veel gebruikt bij het beleren van jonge paarden.

   Een mondstuk van een knevel trens kent ook vele uitvoeringen. Een dun bit is scherper als een dik bit en er kunnen bijvoorbeeld ringetjes of rollertjes op of in het mondstuk aangebracht worden.

   Een kneveltrens word ook vervaardigt uit diverse materialen.

   Om een kneveltrens nog effectiever te maken kunnen 2 riempjes aan weerszijde van het bit aan het hoofdstel bevestigd worden waar de uiteinden van de bovenste knevels doorheen schuiven. Deze riempjes zorgen ervoor dat de knevels niet vast komen te zitten onder de neusriem van het paard en ook word door de riempjes een iets grotere hefboom werking verkregen dan wanneer deze niet gebuikt worden.

   Er bestaat een halve kneveltrens, bij deze uitvoering is er alleen aan de onderkant van de bitring een staafje gemaakt. Dit zorgt ook voor een begrenzing.

   anmelden

   Passwort vergessen?

   • Alle Ihre Bestellungen und Rücksendungen an einem Ort
   • Der Bestellvorgang ist noch schneller
   • Ihr Einkaufswagen wird immer und überall gespeichert

   vergleichen0

   Bericht via WhatsApp
   Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »