• Vor 15:00 Uhr bestellt, am selben tag versendet
 • Zahlen Sie danach
 • Ab €100, - keine Versandkosten innerhalb von DE

  Swales, flexibel, tongboog, lange schaar

  Beris Beris Swales, flexibel, tongboog, lange schaar

  €149,95

  • Swales, flexibel, tongboog, lange schaar

   Beris

   Beris Swales, flexibel, tongboog, lange schaar

   (0)

   €149,95

   • SKU: BE10251-130-S-L

   Nicht auf Lager

    <p>Swales / 3 in 1 Pelham, flexibel, tongboog, lange zijde</p>

    Produktbeschreibung

    Omschrijving 3-in-1 pelham / swales-bit:

    Een andere benaming is ook : Pluko-bit.

    Dit heeft het effect van een stang en trens, maar is minder gecompliceerd. Men kan met 2 teugels rijden, een teugel aan de normale ring voor een zachte aanleuning en de andere teugel aan de onderste ring voor het effect van de stang. Men kan ook met een “brug” rijden, dit is een verbindingsriempje tussen de 2 bitringen. De teugel wordt dan aan de brug bevestigd, zo hoeft men niet met 2 teugels te rijden. De pelham word gebruikt in combinatie met een kinriem.

    De 3- in -1 pelham wordt alleen gebruikt bij sterkere paarden. Door het hefboomeffect (stang- en trens effect) is het eenvoudig paarden diep in te stellen. Dit vereist wel een vriendelijke hand van de ruiter.

    De 3- in -1 pelham is niet geschikt voor onervaren ruiters of paarden, dit bit kan behoorlijk sterk inwerken.

    Eigenschappen recht mondstuk:

     Een recht mondstuk werkt vaak scherper in dan een enkel- of dubbel gebroken mondstuk. De vorm van het mondstuk bepaald waar de druk komt te liggen in de mond. Een recht mondstuk met tongboog/poort geeft meer druk op de lagen en houdt de tong vrij. Hoe rechter en dikker het mondstuk, hoe meer druk op de tong. 

    Eigenschappen rubber/kunststof bitten:

    Een rubber bit kan flexibel zijn maar kan ook een harde kern bevatten. De flexibele variant bevat meestal een staaldraad in de kern zodat het bit niet kan breken.  De flexibele variant is wel zachter. Zwart rubber heeft als nadeel dat als een paard een drogere mond heeft, het bit warm word door wrijving en daardoor kan het branden op de tong. Als een paard voldoende speeksel produceert is dit bit een zachte uitvoering van een metalen bit. De kunststof variant (Beris, Happy Mouth) is gladder en heeft dit probleem niet.

    anmelden

    Passwort vergessen?

    • Alle Ihre Bestellungen und Rücksendungen an einem Ort
    • Der Bestellvorgang ist noch schneller
    • Ihr Einkaufswagen wird immer und überall gespeichert

    vergleichen0

    Bericht via WhatsApp
    Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht AusblendenFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »