• Ordered before 15:00, shipped the same day
 • All credit cards accepted
 • Shipping free from €50 in NL, DE, BE

  Kneveltrens enkel gebroken met koperen rollers

  Feeling Feeling Kneveltrens enkel gebroken met koperen rollers

  €39,95

  • Kneveltrens enkel gebroken met koperen rollers

   Feeling

   Feeling Kneveltrens enkel gebroken met koperen rollers

   (0)

   €39,95 Incl. tax

   • SKU: 605 780 125

   Out of stock

    <address>Kneveltrens enkel gebroken met koperen rollers</address><address> </address>

    Product description

    Omschrijving kneveltrens:

    De kneveltrens is een bit waarvan de zijstukken 2 staafjes hebben. Door deze vorm word meer druk verkregen op de wangen van het paard ( nog meer als bij een D-trens ). Hierdoor is een paard makkelijker wendbaar en kan een bit niet zo makkelijk door de mond getrokken worden. Dit maakt de kneveltrens een fijn bit om jonge paarden te beleren. Let wel, dit is een iets scherper bit als een water-, D- en bustrens.

    Een kneveltrens ligt stabiel en rustig in de mond.

    Om een kneveltrens nog effectiever te maken kunnen 2 riempjes aan weerszijde van het bit aan het hoofdstel bevestigd worden waar de uiteinden van de bovenste knevels doorheen schuiven. Deze riempjes zorgen ervoor dat de knevels niet vast komen te zitten onder de neusriem van het paard en ook word door de riempjes een iets grotere hefboom werking verkregen dan wanneer deze niet gebuikt worden.

    Eigenschappen koper:

    Koperen mondstukken warmen sneller op tot de lichaamstemperatuur van het paard dan stalen bitten maar slijten ook eerder. Koper is een materiaal dat eigenlijk te zacht is om als materiaal gebruikt te worden om een bit van te maken, daarom word er vaak nog een andere stof aan toegevoegd zodat het bit harder wordt en langer mee gaat. Het koper is dan een hoofdbestanddeel of het word ingegoten. Koperen bitten bevorderen de speeksel aanmaak, door de smaak van het koper.

    Eigenschappen enkel gebroken mondstuk:

    Door het breekpunt van het enkel gebroken mondstuk zal de tong meer vrij liggen dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong.

    Eigenschappen van een (cherry) roller:

    Dit mondstuk bestaat uit rollertjes. Door de rollertjes zal het paard het bit minder snel vastpakken. Dit is een redelijk vriendelijk mondstuk.

    Login

    Forgot your password?

    • All your orders and returns in one place
    • The ordering process is even faster
    • Your shopping cart stored, always and everywhere

    compare0

    Bericht via WhatsApp
    By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »