• Ordered before 15:00, shipped the same day
 • All credit cards accepted
 • Personal service

  Watertrens scherp gedraaid mondstuk, grote platte ringen "Magic System"

  Metal AB Metal AB Watertrens scherp gedraaid mondstuk, grote platte ringen "Magic System"

  €89,95

  • Watertrens scherp gedraaid mondstuk, grote platte ringen "Magic System"

   Metal AB

   Metal AB Watertrens scherp gedraaid mondstuk, grote platte ringen "Magic System"

   (0)

   €89,95 Incl. tax

   • SKU: 001M01 125

   In stock

   <p>Watertrens scherp gedraaid mondstuk, grote platte ringen "Magic System"</p>

   Product description

   Omschrijving Watertrens:

   Een watertrens is een basis-bit met losse bitringen.  Het mondstuk ligt onafhankelijk van de bitringen in de mond van het paard, waardoor het bit goed geaccepteerd word door de meeste paarden.

   Het mondstuk kan enkel , dubbel gebroken of recht zijn en van diverse materialen gemaakt zijn.

   Het bit is een zacht bit als het mondstuk dik en van een zacht materiaal gemaakt is, en het bit word scherper als het mondstuk dunner en harder wordt.

   Vaak worden er rubberen bitringen gebruikt , deze zorgen ervoor dat de lippen niet ingeklemd raken.

   Een watertrens moet ook wat breder zijn dan een ander bit omdat de bitringen los kunnen bewegen en er ook nog bitringen tussen de ring en de lippen van het paard moeten kunnen passen.

   Een watertrens is voor veel paarden en ruiters geschikt, een dikke, enkel- of dubbel gebroken trens is geschikt voor onervaren paarden en ruiters. Hoe dunner het bit , des te meer ervaring moeten ruiter en paard hebben om dit bit te gebruiken.

   Omschrijving Magic System bitten:

   De Magic System bitten zijn ontwikkeld door Nelson en Rodrigo Pessoa. Deze bitten hebben als belangrijkste kenmerk dat je deze bitten niet zo ver dubbel kunt vouwen  als een normaal mondstuk kan. Daardoor past het bit zich beter aan, aan de mond van het paard en is er minder druk op de tong en het gehemelte. Deze vorm stimuleert het slikken en speekselvorming. Daardoor is het paard beter in staat de kaak te ontspannen.

   De bitten met koper in het mondstuk bevorderen het kauwen op het bit, de speeksel aanmaak en zorgen voor een zachtere en meer ontspannen mond van het paard.

   Eigenschappen enkel gebroken mondstuk:

   Door het breekpunt van het enkel gebroken mondstuk zal de tong meer vrij liggen dan bij een dubbel gebroken mondstuk of stang. Een enkel gebroken mondstuk werkt voornamelijk in op de lagen en de zijkant van de tong.

   Eigenschappen gedraaid mondstuk:

   Door de vorm van het mondstuk heeft dit bit een scherp randje. Dit mondstuk is geschikt voor sterkere paarden en niet aan te bevelen voor paarden die gevoeliger zijn in de mond.

   Eigenschappen grote bitringen:

   Grote bitringen geven meer druk op de wangen van het paard. Door deze druk zal het makkelijker zijn een wending te maken. 

   Login

   Forgot your password?

   • All your orders and returns in one place
   • The ordering process is even faster
   • Your shopping cart stored, always and everywhere

   compare0

   Bericht via WhatsApp
   By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »