• Ordered before 15:00, shipped the same day
 • All credit cards accepted
 • Personal service

  "Pessoa" watertrens met koperen schakels

  Metal AB Metal AB "Pessoa" watertrens met koperen schakels

  €99,95

  • "Pessoa" watertrens met koperen schakels
   • "Pessoa" watertrens met koperen schakels
   • "Pessoa" watertrens met koperen schakels

   Metal AB

   Metal AB "Pessoa" watertrens met koperen schakels

   (0)

   €99,95 Incl. tax

   • SKU: 001P02 125

   Out of stock

    "Pessoa" watertrens met koperen schakels

    Product description

    Omschrijving Watertrens:

    Een watertrens is een basis-bit met losse bitringen.  Het mondstuk ligt onafhankelijk van de bitringen in de mond van het paard, waardoor het bit goed geaccepteerd word door de meeste paarden.

    Het mondstuk kan enkel , dubbel gebroken of recht zijn en van diverse materialen gemaakt zijn.

    Het bit is een zacht bit als het mondstuk dik en van een zacht materiaal gemaakt is, en het bit word scherper als het mondstuk dunner en harder wordt.

    Vaak worden er rubberen bitringen gebruikt , deze zorgen ervoor dat de lippen niet ingeklemd raken.

    Een watertrens moet ook wat breder zijn dan een ander bit omdat de bitringen los kunnen bewegen en er ook nog bitringen tussen de ring en de lippen van het paard moeten kunnen passen.

    Een watertrens is voor veel paarden en ruiters geschikt, een dikke, enkel- of dubbel gebroken trens is geschikt voor onervaren paarden en ruiters. Hoe dunner het bit , des te meer ervaring moeten ruiter en paard hebben om dit bit te gebruiken.

    Omschrijving Magic System bitten:

    De Magic System bitten zijn ontwikkeld door Nelson en Rodrigo Pessoa. Deze bitten hebben als belangrijkste kenmerk dat je deze bitten niet zo ver dubbel kunt vouwen  als een normaal mondstuk kan. Daardoor past het bit zich beter aan, aan de mond van het paard en is er minder druk op de tong en het gehemelte. Deze vorm stimuleert het slikken en speekselvorming. Daardoor is het paard beter in staat de kaak te ontspannen.

    De bitten met koper in het mondstuk bevorderen het kauwen op het bit, de speeksel aanmaak en zorgen voor een zachtere en meer ontspannen mond van het paard.

    Eigenschappen koper:

    Koperen mondstukken warmen sneller op tot de lichaamstemperatuur van het paard dan stalen bitten maar slijten ook eerder. Koper is een materiaal dat eigenlijk te zacht is om als materiaal gebruikt te worden om een bit van te maken, daarom word er vaak nog een andere stof aan toegevoegd zodat het bit harder wordt en langer mee gaat. Het koper is dan een hoofdbestanddeel of het word ingegoten. Koperen bitten bevorderen de speeksel aanmaak, door de smaak van het koper.

    Eigenschappen “waterford” mondstuk:

    Door de vele schakels in dit mondstuk zal het paard dit mondstuk minder snel vastpakken. Een nadeel van dit mondstuk is, dat een verbinding met de mond van het paard moeilijker te verkrijgen is. Dit mondstuk werkt redelijk scherp in.

    Login

    Forgot your password?

    • All your orders and returns in one place
    • The ordering process is even faster
    • Your shopping cart stored, always and everywhere

    compare0

    Bericht via WhatsApp
    By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »