• Worldwide shipping
 • All credit cards accepted
 • Recommended by the Professionals
 • More then 50 years of experience

4.6

HorseOnline - 03 / Jan / 2024

Hoe vervang je de cartridge van je airbag vest?

Gevallen met jouw airbag vest of vergeten los te klikken bij het afstappen? Lees hier hoe je jouw cartridge vervangt zodat jij nog veel veilige ritten kunt maken!

Hoe vervang je de cartridge van je airbag vest?
Blog

Hoe vervang je je gas cartridge?

Na een val van je paard, of wanneer je bent vergeten het koord los te clippen, dien je de cartridge van je airbag vest te vervangen. Dit kan lastig lijken, maar is eigenlijk heel simpel. Maak gebruik van onderstaande video en uitleg, dan kun jij snel weer veilig op jouw paard stappen!

Wat heb je nodig?

Een nieuwe cartridge, een inbussleutel en de release pin. De inbussleutel bevindt zich aan de achterkant van het trigger-systeem, de release pin aan het koord (deze zit waarschijnlijk nog aan je zadel).

Voordat je begint

Controleer het vest op scheuren, losse naden of gebarsten trigger-systeem. Indien je beschadigingen detecteert, dien je contact op te nemen met de distributeur.

Stap 1: Verwijder de oude cartridge

Om de cartridge te verwijderen, duw je de twee hendeltjes aan de zijkanten van de cartridge naar beneden. Terwijl je deze hendels naar beneden houdt, haal je voorzichtig de cartridge uit het systeem. Let op! Dit moet makkelijk gaan en niet veel kracht kosten. Forceer de cartridge er niet uit. Duw nu rustig alle lucht uit het vest.

Stap 2: Reset het trigger-systeem

Belangrijk! Plaats nooit je vingers bij de ventielen. Gebruik de inbussleutel om de 'stop-plug' uit te draaien tot je het woord 'stop' ziet. Zorg ervoor dat je stopt met uitdraaien voordat je een rode lijn ziet. Zie je dit wel, draai de plug dan een stukje terug. 

Gebruik de inbussleutel om de het eerste ventiel terug te duwen totdat het gat gelijk zit met de opening van het trigger-systeem. Gebruik daarna de inbussleutel om ook ventiel twee, drie en vier terug te duwen in de cilinder. 

Steek de release pin in de opening op de trigger, duw deze naar beneden terwijl je de 'stop-plug' terugschroeft in het trigger-systeem. Draai de stop-plug net zover door dat het pijltje op de plug gelijk zit met de pijl op het trigger systeem. 

Stap 3: Plaats de nieuwe cartridge

Neem de nieuwe cartridge en klik deze in het trigger-systeem. Plaats de elastieken band terug om de cartridge om deze op de plaats te houden. Stop de inbussleutel terug achter het trigger-systeem, zodat je deze de volgende keer ook bij de hand hebt.

Je bent nu klaar om weer op het paard te stappen!

Shop

Moet jij jouw cartridge vervangen? Shop deze hier.
Is jouw vest aan vervanging toe? Shop hier zwart of blauw.
Nieuw Koord nodig? Shop hier.

Recent articles

The latest news from our blog

 • Teun van Riel Horse Supplements and Rob van Boxtel Equestrian Enter into Collaboration Agreement Aimed at International Growth
  01 / May / 2024

  HorseOnline - 03 / Jan / 2024

  Teun van Riel Horse Supplements and Rob van Boxtel Equestrian Enter into Collaboration Agreement Aimed at International Growth

 • Welke beenbescherming is toegestaan op wedstrijd?
  16 / Jan / 2024

  HorseOnline - 03 / Jan / 2024

  Welke beenbescherming is toegestaan op wedstrijd?

 • Hoe vervang je de cartridge van je airbag vest?
  03 / Jan / 2024

  HorseOnline - 03 / Jan / 2024

  Hoe vervang je de cartridge van je airbag vest?

 • Maximale veiligheid: GPA 4S!
  02 / Jan / 2024

  HorseOnline - 03 / Jan / 2024

  Maximale veiligheid: GPA 4S!

 • Gastblog Cavalor: Zomer musthaves voor jouw paard
  15 / Sep / 2023

  HorseOnline - 03 / Jan / 2024

  Gastblog Cavalor: Zomer musthaves voor jouw paard

Login

Forgot your password?

 • All your orders and returns in one place
 • The ordering process is even faster
 • Your shopping cart stored, always and everywhere
Bericht via WhatsApp